De mensen

 

 

Erna Oosterling-Vink

Ik ben Erna Oosterling en de eigenaar van Oosterling Administratie & Advieskantoor. Op 1 september 1995 heb ik met ondersteuning van mijn echtgenoot Frank en onze beide dochters Patricia en Jolanda de eerste stap gezet naar het ondernemerschap. Het jaar daarvoor had ik mijn deeltijd studie BA/BE aan de Hogeschool Holland (tegenwoordig Hogeschool Inholland) met succes afgerond. 

Op dat moment was ik ook nog in loondienst werkzaam en was ik een parttime ondernemer, het begin van een druk bestaan naast het moederschap. In de 10 jaren voorafgaand aan mijn ondernemerschap heb ik in verschillende functies ervaring op gedaan op het vlak van management, P&O, financien en budgettering. In het eerste jaar na de start heb ik een aantal pittige fiscale trainingen gevolgd bij twee van de grootste en bekendste accoutantskantoren in ons land om mij verder voor te verdiepen in het MKB, het marksegment waarbinnen ik liefst werkzaam ben.

Tussen 1980 (het jaar waarin onze oudste dochter werd geboren) en 1989 heb ik veel plezier beleefd aan fulltime verzorgen van onze dochters en het huishouden. Toen mijn echtgenoot ivm gezondheidsproblemen zijn werk als timmerman niet langer mocht uitoefenen en ik de kans kreeg opnieuw in het arbeidsproces opgenomen te worden heb ik besloten deze kans te grijpen. In deze periode heb ik ook diverse studies opgepakt en afgerond. In 1991 zijn wij verhuisd van Haarlem naar Velserbroek, hetgeen een prima plek bleek voor het starten van ons kantoor.

Inmiddels hebben wij geen spijt gehad van deze keuzes, hoewel het veel van mijn tijd heeft gevergd. De steun van mijn echtgenoot en dochters hebben daarin een grote rol gespeeld. Inmiddels heeft onze jongste dochter Jolanda, die te kennen heeft gegeven dat zij op termijn het kantoor voort wil zetten,  haar HBO studie afgerond waardoor zij een steeds groter deel van werkzaamheden kan overnemen waardoor er weer wat vrije tijd voor mij beschikbaar is gekomen.

Deze spaarzame vrije tijd zal waarschijnlijk veel te weinig blijken voor mijn hobbies. In de weekends probeer ik tijd te maken om lekker te koken. Bij mooi weer probeer ik tijd te maken om te tuinieren, en te wandelen met onze hond Daisy. Daarnaast puzzle ik en lees ik graag mysteries en reisboeken. Dat laatste is meestal ter voorbereiding op onze vakanties binnen en buiten Europa. Wij zijn een groot natuur liefhebbers en maken graag reizen naar natuurlijke bestemmingen zowel binnen Europa als daarbuiten. Nieuw Zeeland en AustraliŽ is een van onze favoriete bestemmingen. Ook voor een leuke stedentrip ben ik altijd in!     

In de toekomst hoop ik wat meer tijd te krijgen voor mijn andere hobbies als tekenen en keyboard spelen. Dat laatste vraagt regelmatige oefening, iets waar ik nu helaas onvoldoende tijd voor heb. Als de gelegenheid zich voordoet laat ik mij makkelijk verleiden tot een lekker dinertje of een bezoek aan theatervoorstelling of musical.

Inmiddels zijn we de trotse grootouders van onze kleinzoon Adam, die zeer binnenkort een zusje krijgt. Op dinsdag besteed ik mijn vrije als oppas oma voor ons kleinkind. Dat is erg leuk en een welkome onderbreking in mijn doorgaans drukke werkweek.

Ik hoop dat bovenstaande introductie bijdraagt aan een ontspannen eerste kennismaking.

Tot ziens!

Erna Oosterling